Jdi na obsah Jdi na menu
 


Stále aktivní legenda naší neurochirurgie prof. MUDr. Eduard Zvěřina, DrSc, FCMA oslavil 80. narozeniny

     

    Tak jako akademik Z. Kunc a prof. R. Petr se zasloužili o vznik samostatné neurochirurgie u nás, prof. E. Zvěřina se zasloužil o vznik její současné podoby, kterou charakterizuje mikroneurochirugie, chirurgie lebeční spodiny a monitorování nervových funkcí. Stejně jako před 10 léty v r. 2007 při svých 70tinách, oslavil své 80tiny v kongresovém sále hotelu Ambassador v Praze dne 21. 4. 2017. Oslav se zúčastnilo cca 400 gratulantů. Reprezentovali výkvět naší medicíny, vědy , kultury i nejbližší přátelé a rodinu jubilanta.

    Řada těch, kteří se nemohli osobně zúčastnit, poslali gratulace. Ze zahraničí poslali video gratulace reprezentanti Světové neurochirurgické společnosti (WFNS), bývalí prezidenti a současní spolupracovníci jubilanta jako M. Samii (NSR), A. Nanda , P. Black (USA), H. Azevedo (Brazilie), A. Basso ( Argentina), V.V. Dolenc (Slovinsko), byla i gratulace z Iránu. Z reprezentantů UK a LF jubilantovi popřál rektor UK T. Zima, děkan 3. LF M. Anděl a 1. LF UK A. Šedo.

     Byli zde, nebo přáli známé osobnosti celé naší medicíny jako P. Pafko, P. Klener, P. Neužil, J. Pirk, J. Škrha, O. Čech, representanti České lékařské akademie, R. Rokyta, České lékařské společnosti JEP, J. Blahoš, Š. Svačina, většina neurochirurgické společnosti s předsedou M. Samešem zastoupeným P.Vachatou, byli zde  neurologové, K. Šonka, přáli psychiatři, J. Raboch, C. Hoschl a neurovědci, J. Syka, H. Illnerová. Prezident ČLK M. Kubek poslal gratulaci.

     Další spolupracovníci byli z neurochirurgické kliniky 3. LF UK z FN K. Vinohrady a z ORL kliniky 1. LF UK ve FN  V Motole, kde jubilant stále pracuje, operuje i slouží. Z kulturních kruhů přáli J. Suchý,  M. Hilský, J.Vodňanský, O. Havlová, J. Kořínek, J. Lábus, M. Eben, Z. Svěrák a další. Prof. E. Zvěřina hlavně děkoval všem a některé odměnil korunováním na krále, např. P. Hanince, přednostu NCH kliniky 3. LF a J. Betku a J. Plzáka, přednosty ORL kliniky 1. LF UK. Další spolupracovníky i myslivecké přátelé pasoval v mysliveckém obřadu na operatéry nebo lovce.

     E. Zvěřina se spolupracovníky z ORL kliniky ve FN V Motole za posledních 20let operoval 500 tumorů sluchového nervu. Většina se vrátila do normálního života. Uvedení pacienti se v Ambassadoru postarali o část organizace, o krásné předtančení a o tombolu. Její výtěžek, cca 60.000 Kč převzal pro Konto bariéry Nadace Charty 77 M. Bojar a její zakladatel F. Janouch. Skvělou muziku obstarali DJ M. Pahorecký a  P. Policar, vynikající podnikatel, který instaluje výtahy do mrakodrapů v Dubaji. Také pacient jubilanta. Skvělá fotodokumentace od M Homoly je na http://michalszt.rajce.idnes.cz/

zdroj: Webové stránky  BOS. org  s. r. o. ,E-mail: lacinova@bos-congress.cz

na-vs-prehled.png

 
 

Náhledy fotografií ze složky Prof. Eduard Zvěřina oslavil 80tiny!

 

 

 
Valid CSS!